Ingredinete
1 amestec pentru tort fără gluten Orgran (vezi aici)
Umplutură de cireșe
200 g cireșe (fără sâmburi), conservă
70 g zahăr alb
1 linguriță suc de lămâie
Glazură - Cremă de brânză
115 g unt, moale
250 g cremă de brânză, moale
1 esență de vanilie
600 g zahăr pudră
cireșe proaspete, pentru decor
fulgi de ciocolată, pentru decor
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180C.
Preparați amestecul pentru tort, urmărind instrucțiunile de pe cutie. Puneți compoziția în forme pentru brioșe.
Umpleți ¾ din formă și puneți-le în cuptor și coaceți compoziția pentru 15 minute.
Pentru a verifica dacă sunt coapte introduceți o scobitoare în brioșe, dacă scobitoarea rămâne curată atunci când o scoateți, brioșele sunt gata. Lăsați-le să se răcească complet.
Pentru a prepara umplutura puneți cireșele cu tot cu suc într-o tigaie. Adăugați zahărul și începeți să gătiți la foc mic până când zahărul s-a topit. Odată ce zahărul s-a topit, adăugați sucul de lămâie și continuați să amestecați până când amestecul începe ușor să scadă. Folosiți o furculiță pentru a rupe cireșele în bucăți mai mici. Continuați să amestecați pentru 10 minute, până când amestecul începe să se îngroașe.
Lăsați să se răcească.
Pentru a prepara glazura puneți într-un bol untul, crema de brânză și vanilia și amestecați. Adăugați treptat câte o jumătate de cană de zahăr pudră. Amestecați până când glazura devine fină și ajunge la consistența dorită.
Odată ce brioșele s-au răcit, folosiți un cuțit pentru a scoate delicat o bucată mică din centru fiecărei brioșei. Puneți umplutura de cireșe în gaura creată anterior. Folosind o duză sau un cuțit, puneți glazura pe brioșe. Pentru a finaliza decorul, adăugați cireșe proaspete și fulgi de ciocolată.