1. Asigurati-va ca verificati toate ingredientele din condimente, uleiuri, sosuri, dressinguri si garnituri.
2. Cand calatoriti in afara granitelor, invatati cum sa explicati alergia la alimente in diferite limbi.
3. Spalati cu grija toate vasele, ustensilele de gatit, suprafetele si tacamurile inainte si dupa folosire.
4. Acordati atentie oricarui produs cosmetic care poate contine alergeni precum glutenul.
5. Explicati-le copiilor de ce este important sa nu faca schimb de pachete de pranz la scoala.
6. Elaborati un plan de actiune pentru alergii in caz de expunere accidentala si asigurati-va ca persoanele relevante il cunosc (de exemplu: membri apropiati ai familiei, profesori, prieteni …).
7. Cititi intotdeauna etichetele, alergenii dvs. ar putea fi ascunsi in alimentele sau bauturile la care va asteptati cel mai putin.
8. Planificati in avans inainte de a iesi sa mancati, verificati meniurile online sau apelati la restaurante pentru a vedea daca acestea pot asigura conditii de siguranta pentru alergie.
9. Gelurile anti-bacteriene pentru maini nu pot elimina toate declansatoarele de alergie, asa ca spalati-va mainile cu apa calda si sapun frecvent sau purtati servetele umede in geanta sau in ghizodanul celui mic pentru a va asigura ca mainile sunt curate inainte de a manca.
10. Cunoasteti-va alergia si obtineti un diagnostic pe care va puteti baza.
11. Intrebati mereu, nu va fie frica sa atrageti atentia daca nu sunteti sigur daca felul de mancare ales de dvs. este lipsit de alergeni.
12. Daca alegeti sa pastrati alimente alergene in casa dvs., atunci etichetati alimentele ca fiind “Sigure” sau “Periculoase” sau incercati sa utilizati stickere colorate.
13. Evitati contaminarea incrucisata preparand mai intai alimentele care nu contin alergeni.
14. Buretii si prosoapele pot fi o sursa de alergeni, incercati sa folositi prosoape de hartie sau servetele de unica folosinta.
15. Desemnati o zona din casa ca fiind o “zona de luat masa” pentru a evita orice forma de raspandire a alergenilor in intreaga locuinta.
16. Folositi vesela si tacamuri separate pentru a evita contaminarea incrucisata.
17. Incurajati copiii sa spuna “nu, multumesc” si invatati-i sa accepte alimente numai de la o persoana de incredere, care este constient si proactiv in privinta alergiilor.
18. Planificarea meselor va poate ajuta sa faceti saptamana mult mai usoara atunci cand va puteti pregati in avans.
19. Mesele simple va pot ajuta sa va adaptati la o noua dieta, sa respectati o anumita canitate de proteine, de carbohidrati si cateva legume pentru a va mentine corpul hranit. Produsele ORGRAN Trust si Total Solution pot fi incluse in dieta dvs. si va permit sa va bucurati in continuare de alimentele pe care le iubiti.
20. Discutati despre alergiile dvs. cu prietenii si familia, impartasirea cunostintelor si sfaturilor ii pot ajuta pe ei sa va ajute la randul lor!