Ingredinte
125 g făină universală fără gluten (vezi aici)
125 g terci din quinoa, simplu (vezi aici)
100 g zahăr
68 g nucă de cocos deshidratată
125 g unt sau margarină
2 lingurițe de sirop de zahăr
1 esență de vanilie
½ linguriță de bicarbonat de sodiu
1 lingură de apă clocotită
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 160CPregătiți două tăvi cu spray pentru gătit.
Puneți într-un bol mare terciu din quinoa, zahărul și nuca de cocos.
Topiți untul într-o cratiță, adăugați siropul de zahăr și vanilia și amestecați
SAU
Puneți untul într-un bol sigur pentru cuptorul cu microunde. Acoperiți-l și folosiți programul high pentru 40 de secunde sau până când se topește untul. Adăugați siropul de zahăr și vanilia și amestecați.
Amestecați bicarbonatul de sodiu cu apa clocotită și adăugați-l peste untul topit, siropul de zahăr și vanilie. Amestecați până se omogenizează lichidul în amestecul uscat. Amestecul ar trebui să aibe o consistență umedă.
Prăfuiți-vă ușor mâinile cu făină fără gluten și creați biluțe mici (aproximativ de dimensiunea unei nuci) din amestec și așezațile pe tăvile pregătite. Folosiți o furculiță pentru a presa biluțele.
Puneți-le în cuptor și lăsați-le la copt pentru aproximativ 20 de minute sau până când capătă o culoare brun aurie.
Când sunt gata scoate-le din cuptor și lăsați-le pe tăvi pentru 2 minute. Desprindeți biscuiți de pe tavă și lasații să se răcească în tavă.
După ce s-au răcit complet depozitații într-un recipient etanș.