Ingrediente
350 g Paste Spirală fără gluten Orgran (vezi aici)
1 zucchini de mărime medie (tăiat cubulețe)
1 vânătă de mărime medie (tăiată cubulețe)
1 ardei roșu (tăiat julienne)
130 g măsline (diverse sortimente)
400g de roșii cherry (roșii & galbene)
brânză feta (sfărâmată)
ulei de măsline
suc de lămâie
1 linguriță de usturoi mărunțit
busuioc proaspăt (tocat)
1 linguriță busuioc uscat
1 linguriță de oregano uscat
½ linguriță fulgi de ardei uite
sare & piper, după gust
Mod de preparare
Fierbeți pastele urmărind instrucțiunile de pe ambalaj. Scurgețile și punețile într-un bol mare.
Într-o tigaie, puneți puțin ulei de măsline și căliți zucchini, vânăta și usturoiul, la foc mic, peste care adăugați busuiocul uscat și oregano, amestecați ocazional. Adăugațile în bolul cu paste. În aceeași tigaie, în puțin ulei de măsline, căliți ardeiul gras tăiat julienne, împreună cu fulgii de ardei iute și sare și piper până când se rumenesc. Odată ce ați terminat adăugațile în bolul cu paste. În amestecul de paste, adăugați roșiile, măslinele, o mână de busuioc, sare și piper și puțin ulei de măsline și sucul de lămâie, după gust. Amestecați bine ingredientele. Se poate servi imediat.