timp de preparare: 10 minute
timp pentru gătit: 25 minute
porții: 4
Ingredinete
1 pachet Paste Penne din legume
200 g brânză feta
250 g roșii cherry
35 g măsline negre, feliate
35 g roșii uscate la soare, tăiate în bucăți mari
1 brocolii, tăiat în bucăți mari
cimbru proaspăt
ulei de măsline, pentru stropit
sare și piper după gust
feta fărămițată (opțional, pentru servit)
Mod de preparare
Într-o vas/tavă mare pentru cuptor, așezați bucata de feta în centru și înconjurați-o cu roșiile cherry, măslinele negre, roșiile uscate la soare și brocoli.
Stropiți cu ulei de măsline și asezonați cu sare și piper.
Adăugați crenguțe de cimbru proaspăt și introduceți tava în cuptor la 180°C, pentru a coace timp de 15-20 de minute, sau până când roșiile s-au înmuiat.
În timp ce feta și roșiile sunt în cuptor, puneți o oală mare cu apă sărată la fiert. Adăugați pastele și fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe pachet.
Scurgeți-le și puneți-le deoparte.
Scoateți tava din cuptor și lăsați-o să se răcească ușor.
Odată răcită, folosiți o furculiță pentru a zdrobi și combina toate ingredientele pentru a forma un sos gros.
După ce toate ingredientele sunt combinate, adăugați pastele fierte și amestecați pentru a le combina.
Decorați cu feta fărâmițată și o crenguță de cimbru și serviți!
nou