Ingrediente
156 g făină cu praf de copt fără gluten Orgran (vezi aici)
2 linguri (25 g) zahăr pudră
¼ linguriță (1.5 g) sare
1 linguriță (5 g) scorțișoară
1 banană mare coaptă
1 lingură (15 ml) de ulei de cocos
180 ml lapte fără lactoză (cocos sau soia)
1 linguriță (5 ml) extract de vanilie
Pentru servire
Banană felii
Sirop de arțar
Mod de preparare
Într-un bol amestecați ingredientele: făină, zahăr, sare și scorțișoară. Amestecați până când compoziția se omogenizează.
Pasați banana într-un bol separat și adaugă uleiul de cocos. Peste ingredientele uscate, adăugați amestecul obținut din banană și ulei. Amestecați ingredientele împreună cu laptele de soia/cocos și extractul de vanilie.
Încălziți o tigaie pentru prăjit cu puțin ulei de cocos și puneți aluat cu ajutorul unui polonic în tigaie pentru a forma clătita. Când clătita începe să facă bule pe deasupra, întoarceți-o pe partea cealaltă și lăsați-o până când capătă o culoare brun-aurie.
Serviți clătitele cu felii de banane și un strop de sirop de arțar.